Dominika utazás tudnivalók és tuti látnivalók

Dominika utazás tudnivalók és tuti látnivalók

A napsütötte Hispaniola szigeten található Dominikai Köztársaság pompás kiruccanás lehet minden utazó számára. Akár lenyűgöző esőerdőt keresünk, akár egy fehér homokos tengerparton szeretnénk pihenni, a gyönyörű karibi ország kielégítheti utazási vágyainkat. Dominika utazás tekintetében izgalmas és kalandos választás lehet. Akár Santo Domingo utcáin bolyongunk majd, akár Punta Cana napsütésében fekszünk, biztosan megtaláljuk a legideálisabb programot.

Természetesen, Dominika utazás előtt is ad nekünk feladatot, mint minden külföldi utazásnál, itt is fontos, hogy a gépre való felszállás előtt elvégezzük a házit vagy ellenkező esetben lemaradhatunk életünk nyaralásáról. Dominika utazás után rengeteg izgalmat tartogat, ezek közül néhányat osztunk meg.

1. Nézzük meg a történelmi Santo Domingot

Még akkor is, ha szállodánk Punta Canában található szánjunk egy napot Santo Domingora, Amerika legrégebbi városának felfedezésére. Több napos túrán keresztül eljuthatunk a történelmi város legizgalmasabb helyszíneire. Az évszázados katedrálisoktól a 15. századi műemlékeken át a böngésző turisták előtt nyitva álló helyi piacokig rengeteg élmény akad Santo Domingoban. Ha még van erőnk, akkkor mindenképp érdemes lehet meglátogatni Puerto Platat, a harmadik legnagyobb várost Dominikán.

2. Ne vegyünk kábítószert

A Dominikai Köztársaság bármely üdülőhelyén megpróbálhatnak eladni valamilyen tudatmódosító szert számunkra. A törvények nagyon szigorúak a kábítószerek birtoklásával és fogyasztásával a marihuánával is) kapcsolatban, ezért jobb, ha a partikon megelégszünk az alkohollal.

3. Ne igyuk meg a vizet

A Dominikai Köztársaságban az ivóvíz többnyire nem tiszta, ezért kerüljük az olyan víz ivását, amely nem közvetlenül lezárt palackból származik. Fontos, hogy végig hidratáltak maradjunk, de ragaszkodjunk a palackozott cuccokhoz.

4. Csak higgadtan a kókusszal

Ha nem szeretnénk gyomorrontást kapni, akkor érdemes óvatosan fogyasztani a kókuszos italokat, főleg azért, mert a kókusz levének hashajtó hatása is van.

Ha pedig azon gondolkodunk, hogy milyen más exotikus szigetet lehet meglátogatni még, a Maldív szigetek utazás után biztosan hozza az előzetes elvárások szintjét. De ugyanolyan izgalmas Mexikó utazás tekintetében, ha pedig már az országban vagyunk semmiképp ne hagyjuk ki Durango környékét. A legtöbb szolgáltatás nem érhető el itt, viszont bármikor rá tudunk hangolódni ehelyett a természetre, gyönyörű vízesésekre és szűk kanyonokra.